Otsikko on hieman hämärä, sen voisi ajatella monella tavalla. Tämä liittyy edelleen hajoaviin villasukkiin, kun tämän teeman ääressä olen häärinyt nyt jonkin aikaa. Huokailin tuossa muutama ilta sitten sitä, kuinka "tuoreet" villasukat kuluvat puhki nopeasti, jolloin mieheni totesi hänenkin sukkien alkavan lahota. Ilmiö havaittiin hänen sovittaessaan uusia työkenkiä erilaisten villasukkien kanssa. Tosin nämä sukat ovat vuosia vanhat ja olleet aika tiiviisti käytössäkin, mutta koska hänen kaapistaan löytyy runsas määrä sukkapareja, ei jatkuva kulutus kuormita vain yksiä tai kaksia pareja.

Ajattelin silti, että on ehkä kuitenkin hyvä koittaa pelastaa hyväksi koetut sukat ennen totaalista lahoamista. Ja vahvistaminen on helpompaa kuin reikien parsiminen ja se on myös taatusti nopeampaa kuin täysin uusien täysvartisten sukkien tekeminen. Ensimmäisessä kuvassa näette mistä lähdettiin ja toisessa kuvassa näette lopputuloksen. En edes vaivautunut etsimään samaa väriä paikkalangaksi kuin sukat ovat, toimii tämä näinkin. EDIT: Olen siis jäljitellyt olemassaolevia silmukoita eli applikoinut, kiitos Anna kysymyksestäsi.

1208571.jpg

1208581.jpg

Toinen sukka on vielä työn alla, mutta kunhan se on valmis, niin nämä ovat valmiina kestämään vielä tuhansia kilometrejä pitkin Suomenmaata. Miehenihän on rekkamies, joten erästä laulua mukaillen näillekin sukille on tuttua "tuhansia töitä, valvottuja öitä, viikkoja tiellä, saan asfalttia niellä..."