Minä tilasin Kool-Aid -värejä muutaman pussillisen ja päätin sitten testata viikonloppuna. Tässä kuvasarjaa poikani kanssa tekemästä värjäyssessiosta:
1383948.jpg

Sekoittelun ja värin imeyttämisen jälkeen matka jatkui mikroon, joka oli minusta hieman epäilyttävää. Luin jonkun ohjeen, jossa sanottiin, että mikrotus on lopetettava, jos lanka poksahtelee. Olin sitten ihan satavarma, että kuulin poksahteluja ja lanka syttyy tuleen ja mikro räjähtää ja vaikka mitä, mutta taisi olla harha. Kuka tietää kuin kovaäänisiä poksahteluja mahtaa olla kyseessä?
1383936.jpg

Tässä jälkipyykkiä:
1383931.jpg

Ja kuivunut sekalainen läjä lankaa...
1383934.jpg

...joka halusi tulla kerityksi palloksi... ja siitä suoraan puikoille.
1383941.jpg

Siinä meni sekin päätös, että yritän pysyä yhdessä työssä kerrallaan. Tosin lipesin jo hieman perjantaina, kun otin kakkosanopin säärystimet puikoille. Minulla kun on kaksi paria appivanhempia, mutta vain yksi mies... =D

Värjätystä langasta on tulossa testisukat. Tai siis oikeat villasukat, mutta kun en ole vakuuttunut värin pysymisestä edes käsinpesujen seurauksena. Ajatus sinänsä, että on käsinpesua vaativat villasukat ei käy meidän talouteen. Naapuri lupasi jalosti uhrautua ja antaa näille uuden kodin sitten joskus.

Nyt on otettu ensiaskeleet -haparoiden- värjäämisen maailmaan. Kasvivärjäyksen haluan vielä joskus oppia. Haaveissa kesämökki, rantasauna ja marjaisat metsät ympärille. Onhan se pätevä syy haluta mökki, että pääsee saunan kuistin tykö lankoja värjäämään ja järvivedellä huuhtelemaan tuotokset?!?